Sposób przygotowania:
Kotleciki z fasoli i kaszy kuskus
Przygotować składniki na kotleciki. Fasolę jaśka namoczyć w letniej wodzie najlepiej na noc i ugotować fasolę w tej samej wodzie w której się moczyła. Odcedzić fasolę i przepuścić fasolę przez maszynkę o drobnych otworach, można fasolę potłuc tłuczkiem do ziemniaków, bułkę namoczyć w wodzie lub w mleku, odcisnąć, również przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu, ostudzić i dodać do fasoli, dodać jajka w celu związania składników, oprószyć solą, pieprzem na koniec dodać posiekany posiekany koperek. Wyrobić jednolitą masę, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Następnie kaszę kuskus zalać wrzątkiem, dodać do niej vegetę, zalać wodą wrzącą i przykryć szczelnie. Zamieszać i porcjować kaszę wraz z kotlecikami. Podawać z surówkami różnego rodzaju.