Sposób przygotowania:
Kotleciki z kalafiora
Kalafior ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.
Do kalafiora dodać przesmażoną i przestudzoną cebulę, jajko, bułkę tartą i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i czarnym, aby masa była dość pikantna Z przygotowanej masy formować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
Do kalafiora dodać przesmażoną i przestudzoną cebulę, jajko, bułkę tartą i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i czarnym, aby masa była dość pikantna Z przygotowanej masy formować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
zbysiowa