Sposób przygotowania:
Bezglutenowa tarta z dorszemETAP 1:
Zimne masło przekładam do miski, kroję nożem, dodaję żółtka, mąkę kukurydzianą, krupczatkę, sól, zimną wodę i całość kroję nożem i zagniatam szybko.
Wkładam do zamrażalnika ciasto na 30 minut.
Wyjmuję, rozwałkowuję na papierze do pieczenia i przekładam do wysmarowanej formy od tarty 26 cm średnica.
Ciasto nakłuwam widelcem w kilku miejscach i piekę 20 minut temp 190 stopni.
ETAP 2:
Dorsza wędzonego obieram dokładnie z ości i skóry.
ETAP 3:
Do miski wbijam jajka, dodaję jogurt grecki, sól, koperek pokrojony drobno,pieprz, przyrawę i mieszam wszystko widelcem.
ETAP 4:
Na podpieczony spód od tarty zimny, wykładam połowę farszu, rybę, dodaję fasolkę, kukurydzę, resztę farszu dodaję pomidorki i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni aż masa się zetnie na 20 minut około.
Magdalena88
misia5
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2