Sposób przygotowania:
Jesienna sałatka z pieczonych warzyw
Wszystkie warzywa umyj, dynie obierz i usuń z niej pestki a paprykę przekrój na pół i usuń z niej gniazda nasienne.
Tak przygotowane warzywa pokrój w grube słupki po czym obficie skrop je oliwą, dodaj do nich posiekany czosnek, sól, pieprz i sporo tymianku, całość dokładnie wymieszaj. Zamarynowane warzywa równomiernie rozłóż na kratce do pieczenia lub na blasze z pergaminem i piecz je 30 minut w 170 stopniach.
Gotową sałatkę podawaj na ciepło jako dodatek do mięs.
Tak przygotowane warzywa pokrój w grube słupki po czym obficie skrop je oliwą, dodaj do nich posiekany czosnek, sól, pieprz i sporo tymianku, całość dokładnie wymieszaj. Zamarynowane warzywa równomiernie rozłóż na kratce do pieczenia lub na blasze z pergaminem i piecz je 30 minut w 170 stopniach.
Gotową sałatkę podawaj na ciepło jako dodatek do mięs.
robaczek
lukrowanepierniczki