Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlet Devolay z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety pieczemy przed samym podaniem, żeby masełko było roztopione podczas jedzenia.

Kotlet Devolay z masłem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet Devolay z masłem

 

Sposób przygotowania:

Kotlet Devolay z masłem
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Rozciąć na połowy. Mocno rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Masło podzielić na 4 części. Na każdy kawałek mięsa układamy kosteczkę masła, mocno zwijamy roladkę. Jajko myjemy, rozkłócamy. Mięso panierujemy w jajku, potem w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej, Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na bardzo wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Kotlet Devolay z masłem
Piersi z kurczaka rozbijamy i przyprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Kotlet Devolay z masłem
Na każdy kawałek mięsa układamy kosteczkę z masła.
Kotlet Devolay z masłem
Zwijamy roladki, panierujemy w jajku i bułce tartej dwukrotnie.
Kotlet Devolay z masłem
Opanierowane roladki smażymy na wolnym ogniu.