jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Kotlet klubowy

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kotlet z piersi kurczaka ukryty pod chrupką panierką o smaku paluszków solonych, smażony na maśle:)

Kotlet klubowy

Składniki:

Kotlet klubowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet klubowy
Pierś oczyścić, rozbić, a później przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą imbiru.
Paluszki słone drobno zmielić, a jajko rozmącić z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Tak przygotowane mięso obtoczyć w jajku, potem w zmielonych paluszkach i smażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu, aż mięso nabierze złocistego koloru i będzie chrupkie, około 10-15 minut.