Sposób przygotowania:
Kotlet klubowy
Pierś oczyścić, rozbić, a później przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą imbiru.
Paluszki słone drobno zmielić, a jajko rozmącić z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Tak przygotowane mięso obtoczyć w jajku, potem w zmielonych paluszkach i smażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu, aż mięso nabierze złocistego koloru i będzie chrupkie, około 10-15 minut.
Paluszki słone drobno zmielić, a jajko rozmącić z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Tak przygotowane mięso obtoczyć w jajku, potem w zmielonych paluszkach i smażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu, aż mięso nabierze złocistego koloru i będzie chrupkie, około 10-15 minut.
Henia
Sarenka
Jojo
iwi69
czarownica
misia53
caroline1983
Paola
Piątka za niebanalny pomysł.
jovi
Naprawdę się cieszę, że mój pomysł się udał i smakował:)
Dziękuję za wiadomość:)