Sposób przygotowania:
Kotlet z kurczaka z serem i grzybami
Filety z kurczaka podzielić na porcje i rozbić delikatnie, nasolić i odłożyć na chwilę.
Przygotować grzyby prawdziwki : opłukać i pokroić drobno, ugotować w posolonej wodzie.
Następnie odlać wodę i osączyć na sitku, pokroić drobno i podsmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą czerwoną. Przyprawić vegetą, wymieszać.
Filety obtoczyć w rozbełtanym jajku, mące i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju i po odwróceniu nałożyć na wierzch podsmażone grzyby i położyć plasterek sera żółtego.
Przykryć pokrywką i smażyć aż ser się roztopi na małym ogniu. Podawać do drugiego dania.
Smacznego :)
Przygotować grzyby prawdziwki : opłukać i pokroić drobno, ugotować w posolonej wodzie.
Następnie odlać wodę i osączyć na sitku, pokroić drobno i podsmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą czerwoną. Przyprawić vegetą, wymieszać.
Filety obtoczyć w rozbełtanym jajku, mące i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju i po odwróceniu nałożyć na wierzch podsmażone grzyby i położyć plasterek sera żółtego.
Przykryć pokrywką i smażyć aż ser się roztopi na małym ogniu. Podawać do drugiego dania.
Smacznego :)