Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z leczo bezmięsnym
Cebulę czerwoną obrać i opłukać, pokroić w kostkę i przełożyć do rondelka rozgrzanego z olejem lub innym tłuszczem. Podsmażyć chwilę aby zmiękła, cukinię obrać i umyć ,pokroić w grubszą kostkę.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą około minuty i obrać ze skórki, pokroić w kostkę może być trochę grubsza.
Do cebuli dołożyć cukinię i smażyć dalej na małym ogniu. Po 5 minutach dodać pokrojone pomidory i dusić razem do miękkości składników. Przyprawić solą i pieprzem czerwonym do smaku.
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie lekko posolonej do miękkości, ugotowaną wyjąć na talerze i dodać przygotowane leczo bezmięsne lub zmieszać w rondelku kaszę z leczo. Podawać na ciepło.
Smacznego:)
Pomidory sparzyć wrzącą wodą około minuty i obrać ze skórki, pokroić w kostkę może być trochę grubsza.
Do cebuli dołożyć cukinię i smażyć dalej na małym ogniu. Po 5 minutach dodać pokrojone pomidory i dusić razem do miękkości składników. Przyprawić solą i pieprzem czerwonym do smaku.
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie lekko posolonej do miękkości, ugotowaną wyjąć na talerze i dodać przygotowane leczo bezmięsne lub zmieszać w rondelku kaszę z leczo. Podawać na ciepło.
Smacznego:)