Sposób przygotowania:
Kotlety brokułowe z cheddarem
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować aby dały się lekko rozgnieśc widelcem. Ser cheddar ze trzec na tarce o drobnych oczkach. Ugotowane brokuły dobrze osączyć na sicie i wystudzić. Nastepnie przełożyć do miski i rozgnieć widelcem. Dodać jajko, starty ser cheddar oraz 3-4 łyżki otrąb.
Do smaku doprawić solą.
Z masy uformować kotlety i obtoczyć je w otrębach, u mnie wyszło 9 sztuk. Smażyć na oleju, z obu stron na złoty kolor. Z kotlecikami trzeba obchodzić sie delikatnie, dopiero na patelni masa się ścina.
Gotowe kolteciki osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką.
Do smaku doprawić solą.
Z masy uformować kotlety i obtoczyć je w otrębach, u mnie wyszło 9 sztuk. Smażyć na oleju, z obu stron na złoty kolor. Z kotlecikami trzeba obchodzić sie delikatnie, dopiero na patelni masa się ścina.
Gotowe kolteciki osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką.
SylaUla