SUPERPRZEPIS

Kotlety brokułowe z cheddarem

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Kotlety brokułowe z cheddarem Więcej zdjęć (5)

Pyszne zielone kotleciki z broluła. Wzbogaciłam je dodatkiem sera cheddar któy zaostrzym smak kotlecików. Polecam pyszna propozycja na bezmięsny obiadek.

Składniki:

Kotlety brokułowe z cheddarem

 

  • 2 nieduże brokuły
  • 150 g sera cheddar
  • 1 duże jajko
  • sól
  • otręby pszenne
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety brokułowe z cheddarem
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować aby dały się lekko rozgnieśc widelcem. Ser cheddar ze trzec na tarce o drobnych oczkach. Ugotowane brokuły dobrze osączyć na sicie i wystudzić. Nastepnie przełożyć do miski i rozgnieć widelcem. Dodać jajko, starty ser cheddar oraz 3-4 łyżki otrąb.

Do smaku doprawić solą.

Z masy uformować kotlety i obtoczyć je w otrębach, u mnie wyszło 9 sztuk. Smażyć na oleju, z obu stron na złoty kolor. Z kotlecikami trzeba obchodzić sie delikatnie, dopiero na patelni masa się ścina.

Gotowe kolteciki osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką.
Kotlety brokułowe z cheddarem
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować aby dały się lekko rozgnieśc widelcem.
Kotlety brokułowe z cheddarem
Ugotowane brokuły dobrze osączyć na sicie i wystudzić. Nastepnie przełożyć do miski i rozgnieć widelcem.
Kotlety brokułowe z cheddarem
Dodać jajko, starty ser cheddar oraz 3-4 łyżki otrąb. Do smaku doprawić solą.
Kotlety brokułowe z cheddarem
Z masy uformować kotlety i obtoczyć je w otrębach, u mnie wyszło 9 sztuk.

Tagi:

brokuły dania