Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką- doskonała propozycja na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny.

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

Składniki:

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką
1. Łopatkę kroję w kostkę. Cebulę oraz boczek kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam boczek razem z cebulą. Dodaję łopatkę. Razem smażę około 10 minut. Mięso zalewam wodą. Dodaję paprykę ostrą oraz paprykę wędzoną. Gotuję około godziny.

2. Paprykę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję około 20 minut. Na końcu do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję jeszcze przez 5 minut.