katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pierś kurczaka z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię rukolę na kanapce ale i w innym jedzonku. Więc dodaję do wszystkiego gdzie się tylko da.

Pierś kurczaka z rukolą

Składniki:

Pierś kurczaka z rukolą

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z rukolą
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oba filety kroimy na połowy. Lekko rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Rukolę myjemy osuszamy, obrywamy listki i drobno kroimy. 

Na mięsie od brzegu gdzie zawiniemy mięso do środka kładziemy kilka wiórków masła(moje filety były niezbyt duże dlatego masła dałam troszeczkę bo i tak uciekało). Przykrywamy je rukolą i zwijamy mięso. 

Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.