Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka z rukolą
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oba filety kroimy na połowy. Lekko rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Rukolę myjemy osuszamy, obrywamy listki i drobno kroimy.
Na mięsie od brzegu gdzie zawiniemy mięso do środka kładziemy kilka wiórków masła(moje filety były niezbyt duże dlatego masła dałam troszeczkę bo i tak uciekało). Przykrywamy je rukolą i zwijamy mięso.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.
Na mięsie od brzegu gdzie zawiniemy mięso do środka kładziemy kilka wiórków masła(moje filety były niezbyt duże dlatego masła dałam troszeczkę bo i tak uciekało). Przykrywamy je rukolą i zwijamy mięso.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.