BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Schabowe w ogórkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smaczne smażone schabowe z dodatkiem startych na tarce ogórków kiszonych przygotowanych jako sos. Takie schabowe smakują wyśmienicie są o bardzo fajnym lekko kwaskowym smaku i bardzo szybko znikają z talerzy.

Schabowe w ogórkach Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Schabowe w ogórkach

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w ogórkach
Schabowe opłukać, osuszyć, a następnie rozbić przez folię tłuczkiem. Oprószyć przyprawami.

Jajko rozbełtać z dodatkiem mleka i odrobiny soli.

Schabowe wkładać do rozbełtanego jajka, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenna.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wyjąć na talerz a do tłuszczu włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone.

Podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić około 15 -20 minut.

Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną.

Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu.

Podawać z utłuczonymi ziemniakami.
Schabowe w ogórkach
Schabowe opłukać, osuszyć , rozbić przez folię ,następnie oprószyć przyprawami
Schabowe w ogórkach
Jajko rozbełtać z mlekiem i dodatkiem soli
Schabowe w ogórkach
Schabowe włożyć do rozbełtanego jajka następnie do bułki tartej wymieszanej z mąką pszenną
Schabowe w ogórkach
Schabowe smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor,po usmażeniu wyjąć na talerz
Schabowe w ogórkach
Do tłuszczu w którym smażyły się schabowe włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić przez około 15 - 20 minut
Schabowe w ogórkach
Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną
Schabowe w ogórkach
Usmażone schabowe wkładamy do sosu i dusimy kilka minut,podajemy z utłuczonymi ziemniakami