Sposób przygotowania:
Schabowe w ogórkach
Schabowe opłukać, osuszyć, a następnie rozbić przez folię tłuczkiem. Oprószyć przyprawami.
Jajko rozbełtać z dodatkiem mleka i odrobiny soli.
Schabowe wkładać do rozbełtanego jajka, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenna.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wyjąć na talerz a do tłuszczu włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone.
Podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić około 15 -20 minut.
Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną.
Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu.
Podawać z utłuczonymi ziemniakami.
Jajko rozbełtać z dodatkiem mleka i odrobiny soli.
Schabowe wkładać do rozbełtanego jajka, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenna.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wyjąć na talerz a do tłuszczu włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone.
Podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić około 15 -20 minut.
Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną.
Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu.
Podawać z utłuczonymi ziemniakami.
gusia1000