Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety drobiowe z sosem teriyaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach. Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie.

Kotlety drobiowe z sosem teriyaki

Składniki:

Kotlety drobiowe z sosem teriyaki

 

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 całe jajko
  • Olej do smażenia
  • 1 szk. sosu teriyaki
  • Sól
  • 1 łyżeczka papryki ostrej

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe z sosem teriyaki

I

Kotlety drobiowe z sosem Teriyaki
Przygotowanie wszystkich składników na przygotowanie drobiowych kotletów.

1. Mięso kroję bardzo drobno, wbijam jajko, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewam sos sojowy, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą. Mięso dokładnie wyrabiam, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju.

II

Kotlety drobiowe z sosem Teriyaki

2.Następnie wlewam sos i gotuję około 10 minut.

III

3. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
4. Smacznego