Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chleb z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Każdemu się wydaje, że upieczenie chleba jest trudne, wcale tak nie jest, dlatego warto się przekonać. Chleb kupny nie tylko jest drogi, ale nie jest tak długo świeży jak upieczony samemu.

Chleb z żurawiną

Składniki:

Chleb z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Chleb z żurawiną

I

Chleb z żurawiną
przygotowanie ciasta, mieszamy wszystkie składniki, zostawiamy do wyrośnięcia ciasta.

1. Do miski wsypuję mąki, cukier, sól, płatki owsiane, żurawinę oraz wlewam drożdże rozpuszczone w wodzie. Całość dokładnie mieszam i odstawiam na 2 godziny w ciepłe miejsce.
2. Następnie ciasto przekładam do keksówki i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.

II

3. Chlebek gotowy.
4. Smacznego.