Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z koperkiem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

Składniki:

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

I

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem
Przygotowanie mięsa, mięso kroję w plastry, rozbijam. Przygotowanie składników do farszu.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz czosnkiem.
2. Masło kroję w słupki, koperek drobno siekam.
3. Na każdym kawałku mięsa układam na środku masło, posypuję koperkiem i zwijam w roladki.

II

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem
Panierowanie roladek i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Każdą roladkę owijam ciasno folią i chowam do lodówki na dwie godziny.
5. Po tym czasie roladki panieruję w mące, w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

III

6. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego.