Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Kotlety jajeczno – cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne kotlety na piątkowy obiad i nie tylko!

Kotlety jajeczno – cebulowe

Składniki:

Kotlety jajeczno – cebulowe

 

  • SKŁADNIKI:
  • jajko - 4 szt
  • cebula - 3 szt
  • masło - 1 łyżka
  • bułka pszenna - 1 szt
  • mleko - 50 ml
  • panierka owsiana - 100 g
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczno – cebulowe
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : 3 jajka gotujemy na twardo , studzimy , a następnie drobno siekamy. Bułkę moczymy w mleku , odciskamy i również drobniutko siekamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i złocimy na maśle. Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy surowe jajko ( jeśli masa jest za mało zbita i klejąca dodajemy 2 łyżki bułki tartej ). Wyrabiamy dokładnie , a następnie formujemy kotleciki i obtaczamy w panierce. Smażymy po kilka minut na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące!