ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Kotlety jajeczno-ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejny pomysł na kotlety bezmięsne, można podawać samodzielnie lub z sosami

Kotlety jajeczno-ryżowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety jajeczno-ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczno-ryżowe
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka ugotowane na twardo, ścieramy na tarce na dużych oczkach, do nich dodajemy gotowy ryż, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, natkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i formujemy owalne kotleciki (wielkość wg uznania), tak jak kotlety mielone. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor każdą ze stron. Ja te kotleciki podałam z sosami: pieczarkowym oraz chrzanowym i warzywami z patelni. Smacznego :)
Kotlety jajeczno-ryżowe
Z tego formujemy owalne, dosyć płaskie kotlety
Kotlety jajeczno-ryżowe
Smażymy na umiarkowanym ogdniu, wystarczy kilka minut