Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli
Kalafior ugotować al dente w osolonej i osłodzonej wodzie Ostudzony kalafior drobno pokroić. 10 jajek gotować w osolonej wodzie przez 10 minut i odcedzić. Jajka potłuc w garnku,zalać zimną wodą i obrać ze skorupek. Obrane jajka pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Do miski włożyć posiekany kalafior,jajka,szczypiorek,bułkę tartą,przyprawę do mielonego,czosnek,sól i pieprz. Masę jajeczno kalafiorową dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Po usmażeniu kłaść kotlety na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego!