Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety Janosik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety drobiowe pieczone w piekarniku dla osób, które nie mogą smażonego, i nie tylko. Idealne na różne uroczystości oraz obiad niedzielny.

Kotlety Janosik

Składniki:

Kotlety Janosik

 

Sposób przygotowania:

Kotlety Janosik
Sposób przygotowania:

1. Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok.

2. Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką.

3. Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę, oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczkach ser. 

4. Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy.

5. Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej.

6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 

7. Pieczemy 30 minut w 180 °C

8. Kotlety gotowe. 

9. Smacznego.