Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Kucharz
[Przepisów: 7]

Kotlety Janosik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety drobiowe pieczone w piekarniku dla osób, które nie mogą smażonego, i nie tylko. Idealne na różne uroczystości oraz obiad niedzielny.

Kotlety Janosik

Składniki:

Kotlety Janosik

 

Sposób przygotowania:

Kotlety Janosik
Sposób przygotowania:

1. Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok.

2. Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką.

3. Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę, oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczkach ser

4. Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy.

5. Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej.

6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 

7. Pieczemy 30 minut w 180 °C

8. Kotlety gotowe. 

9. Smacznego. 

ETAP 1:

Kotlety Janosik
pieczarki

1. Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok

ETAP 2:

Kotlety Janosik
składniki

2. Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką
3. Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczach ser
4. Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy

ETAP 3:

Kotlety Janosik
kotlety

5. Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej
6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
7. Pieczemy 30 minut w 180 °C

ETAP 4:

8. Kotlety gotowe
9. Smacznego