Sposób przygotowania:
Kotlety Janosik
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok.
2. Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką.
3. Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę, oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczkach ser.
4. Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy.
5. Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej.
6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Pieczemy 30 minut w 180 °C
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.
1. Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok.
2. Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką.
3. Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę, oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczkach ser.
4. Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy.
5. Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej.
6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Pieczemy 30 minut w 180 °C
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.