WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1567]

Kaszanka pieczona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaszanka pieczona z cebulą uduszona wcześniej na patelni. Dobrze przyprawiona. Szybki i prosty ale smaczny obiad.

Kaszanka pieczona z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszanka pieczona z cebulą

 

  • 10 pętek kaszanki
  • 5 małych cebul
  • Olej do smażenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Szczypta pieprzu czarnego
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżka majeranku

Sposób przygotowania:

Kaszanka pieczona z cebulą

ETAP 1:

Kaszankę podzielić na pętka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym i przyprawą gyros.

Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić cebulę. Zeszklić. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać i dusić kilka minut.

Cebulę wyłożyć pomiędzy kaszankę. Naczynie wstawić do piekarnika.

Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Podawać na gorąco z pieczywem.

Kaszanka pieczona z cebulą
Uduszona cebula nałożona pomiędzy pętka kaszanki
Kaszanka pieczona z cebulą
Cebula podduszona na patelni i wymieszana z przyprawami
Kaszanka pieczona z cebulą
Pętka kaszanki ułożone w naczyniu żaroodpornym
Kaszanka pieczona z cebulą
Pokrojone w półplasterki cebule wrzucone na patelnię