Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowymMięso:
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry o grubości około 1 cm.
Każdy plaster delikatnie rozbić dłonią, oprószyć przyprawami oraz obtoczyć w mące.
Mięso ułożyć na rozgrzanym maśle i obsmażyć z każdej strony.
Rumiane polędwiczki przełożyć do garnka.
Cebula z czosnkiem:
Cebulę z czosnkiem posiekać i podsmażyć na tłuszczu po mięsie.
Przełożyć do garnka.
Gotowanie:
Do garnka dodać również warzywa, listki laurowe oraz ziele angielskie.
Całość zalać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem przez około 20-25 minut (mięso powinno być miękkie).
Sos:
Na końcu należy wmieszać koncentrat pomidorowy.
Wszystko razem dodatkowo poddusić bez przykrycia - aż sos zrobi się gęstszy.
Całość doprawić według smaku.