Sposób przygotowania:
kotlety mielone wg smakoszka
Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę.Do naczynia wkładamy mięso mielone wieprzowe, wbijamy jedno jajko, używamy przypraw typu sól,pieprz,czosnek do smaku.Dodajemy cebulę wraz 4-5 łyżek bułki tartej.Całość bardzo dokładnie mieszamy dłońmi.W zależności od bułki tartej, masa może się rozwarstwiać.Wtedy podlewamy mięso wodą lub mlekiem. Uformowane w placuszki kotlety panierujemy w bułce, smażymy na patelni z olejem na rumiano z dwóch stron aż nie będą surowe.
elzbieta8960
https://gotujmy.pl/domowe-kotlety,przepisy,145694.html
I teraz znowu ? Ile masz jeszcze przepisow na domowe kotlety mielone ?
elzbieta8960
smakosz 1988
Chm.Ten przepis przedstawia tylko kotlety. Starałam się żebyście byli zadowoleni :-) a co do zdjęć. Kupiłam telefon z 5px i są efekty
Pyza
niestety, w opisie ciągle niejasności - ile mniej więcej przypraw bo nie każdy chyba wyobraża sobie próbowanie co chwilę surowego mięsa. Ile bułki tartej i czy suchą wsypać? Co z cebulą - obrać, pokroić, jak pokroić.....
smakosz 1988
co do przypraw wszystko dawałam po jednej łyżeczce oprócz soli ( szczypta). Co do bułki tartej było to 4-5 łyżek. Co do cebuli - normalne że obieranie jest, kroiłam w kosteczkę.Najpierw kroiłam w paski długie a później w poprzek. Jeszcze coś?
Babciagramolka
smakosz 1988
Ależ zamieściłam Babciugramolko.Gdzież bym śmiała kolejny błąd robić żeby ktoś czerpał satysfakcję :-)
misia5
Edycja zatwierdzona zmiany widać:)
joaska500
Ja cebulę do kotletów mielonych ścieram na tarce o bardzo małych oczkach, tak moim zdaniem jest smaczniej:) A co do bułki tartej- ja zamiast niej dodaję kromki, bez skórek, czerstwego chleba i nie mam problemu z tym że kotlety się rozwarstwiają czy coś. Ostatnio robię tak że podsmażam kotleciki na tłuszczu, na złoty kolor a żeby nie były surowe dogotowuje je na parze, są i delikatniejsze i chyba zdrowsze:)))
smakosz 1988
Zapewne są delikatniejsze i smaczniejsze.Dzięki za pomysł..
Edward mistrz kuchni
evita0007
olmanka