Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kalafiorem
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy.
Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego