Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kalafiorem
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy.
Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
![Kotlety mielone z kalafiorem Kotlety mielone z kalafiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-kalafiorem-541986.jpg)
![Kotlety mielone z kalafiorem Kotlety mielone z kalafiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-kalafiorem-541987.jpg)
![Kotlety mielone z kalafiorem Kotlety mielone z kalafiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-kalafiorem-541988.jpg)