Mama niejadka

Mama niejadka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Kotlety mielone z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety mielone z kapustą pekińską i koperkiem idealne do obiadu i do przemycenia warzyw :) Można w diecie 3xbez :)

Kotlety mielone z kapustą pekińską Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety mielone z kapustą pekińską

 

  • łopatka mielona 500 gram
  • kapusta pekińska- 1/3 sztuki
  • koperek- garść posiekanego
  • jajka- 2 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • Płatki owsiane (bg) do panierowania

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z kapustą pekińską
Mięso zmielić, dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską (objętościowo pół na pół mięsa i kapusty).

Dodać posiekany koperek i wymieszać.

Dodać jajka i doprawić do smaku solą (u mnie sól ziołowa) i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Formować kotleciki i obtoczyć w płatkach owsianych.

Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym :)
Kotlety mielone z kapustą pekińską
Kotlety mielone z kapustą pekińską i koperkiem
Kotlety mielone z kapustą pekińską
Kotlety mielone z kapustą pekińską i koperkiem
Kotlety mielone z kapustą pekińską
Kotlety mielone z kapustą pekińską i koperkiem