Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1359]

Piersi z kurczaka pod szczawiową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedyś szczaw kojarzył mi się wyłącznie z zupą. Teraz eksperymentuję z tym warzywem, dodając szczaw np.do mięs.

Piersi z kurczaka pod szczawiową kołderką

Składniki:

Piersi z kurczaka pod szczawiową kołderką

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka pod szczawiową kołderką
Mięso z kurczaka oczyszczamy, solimy, przyprawiamy pieprzem. Kotleciki lekko rozbijamy i panierujemy w jajku i bułce tartej, po czym smażymy.

Szczaw dokładnie czyścimy - należy opłukać go minimum 3 razy, dusimy na maśle, dodajemy trochę śmietany, solimu, przyprawiamy pieprzem.

Na kotletach układamy duszony szczaw, podajemy z ulubionymi dodatkami.