Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety mielone z majerankiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Kotlety mielone z dodatkiem świeżego majeranku i jogurtu są bardzo smaczne, soczyste i aromatyczne. Polecam.

Kotlety mielone z majerankiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlety mielone z majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z majerankiem
Por i majeranek drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, posiekany por i majeranek, łyżkę kaszy manny, ubitą pianę z białka i jogurt.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z bu stron na patelni z rozgrzanym olejem.

Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 
Kotlety mielone z majerankiem
Mięso włożyć do miski i dodać resztę składników.
Kotlety mielone z majerankiem
Połączyć z pianą z białka i jogurtem, wymieszać.
Kotlety mielone z majerankiem
Formować okrągłe kotleciki, spłaszczyć, obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety mielone z majerankiem
Rumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety mielone z majerankiem

Tagi:

danie mięso