Sposób przygotowania:
Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką
Cebulę oraz paprykę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do większej miski przekładamy mięso, ugotowany ryż, pokrojoną cebulę i paprykę.
Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i ostrą papryką.
Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z gotowej formujemy średniej wielkości płaskie kotlety mielone.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem lub smalcem. Podajemy z ulubioną surówką i smażonym kalafiorem.
Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i ostrą papryką.
Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z gotowej formujemy średniej wielkości płaskie kotlety mielone.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem lub smalcem. Podajemy z ulubioną surówką i smażonym kalafiorem.