VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Dodanie ryżu i czerwonej papryki zdecydowanie odmieni smak tradycyjnego mielonego kotleta. Te z indyka są delikatne i kruche.

Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką

Składniki:

Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką
Cebulę oraz paprykę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do większej miski przekładamy mięso, ugotowany ryż, pokrojoną cebulę i paprykę.

Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i ostrą papryką.

Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

Z gotowej formujemy średniej wielkości płaskie kotlety mielone.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem lub smalcem. Podajemy z ulubioną surówką i smażonym kalafiorem. 

Tagi:

danie mięso