Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z marynowaną papryką
Do miski włożyć mielone mięso ze świeżej łopatki wieprzowej, jajka, bułkę odciśniętą z wody, bułkę tartą, posiekaną cebulę kucharka, pieprz mielony, pokrojoną drobno marynowaną paprykę, wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę.
Formować nie za grube i duże okrągłe kotlety, obtaczać je w mące pszennej.
Kłaść na gorący smalec na patelni, delikatnie je spłaszczyć widelcem.
Smażyć na rumiano z każdej strony, następnie nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty i kotlety są gotowe, my lubimy na zimno do pieczywa.
Formować nie za grube i duże okrągłe kotlety, obtaczać je w mące pszennej.
Kłaść na gorący smalec na patelni, delikatnie je spłaszczyć widelcem.
Smażyć na rumiano z każdej strony, następnie nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty i kotlety są gotowe, my lubimy na zimno do pieczywa.