Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z serową niespodzianką
Do mięsa mielonego dodać jajko, nasiona amarantusa, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie nabierać po trochu mięsnej masy i uformować płaski placek.
Na środku ułożyć jedną kuleczkę mozzarelli i dokładnie ja oblepić mięsna masą formułując kotleta.
Gotowe kotlety panierować w ziarnach i bułce tartej.
Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Od razu podawać.
U mnie wyszło 9 kotlecików, podałam je z ziemniaczkami oraz młodą kapustką z koperkiem.
Na środku ułożyć jedną kuleczkę mozzarelli i dokładnie ja oblepić mięsna masą formułując kotleta.
Gotowe kotlety panierować w ziarnach i bułce tartej.
Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Od razu podawać.
U mnie wyszło 9 kotlecików, podałam je z ziemniaczkami oraz młodą kapustką z koperkiem.
Jagodowa