Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami, obtoczone w płatkach kukurydzianych, mają chrupiącą skórkę i są bardzo smaczne.

Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami
Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, ostudzić. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać zimne pieczarki, kaszę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w płatkach kukurydzianych i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki
Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami
Do mięsa dodać zimną kaszę i pozostałe składniki
Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami
Z masy mięsnej formować owalne kotleciki
Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami
Obtaczać w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju