WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kotlety mielone z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klasyczne kotlety mielone z dodatkiem aromatycznych leśnych grzybów. Ciekawa odmiana popularnego dania.

Kotlety mielone z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z grzybami
Obgotowane wcześniej leśne grzyby przesmażamy na patelni na kilku łyżkach oleju. Dodajemy do nich pokrojone cebule, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy woda z nich się wysmaży, studzimy i mielimy w maszynce. Mięso mielone łączymy z tartą bułką, jajkami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec dodajemy też zmielone grzyby i wyrabiamy dokładnie na jednolitą, w miarę gęstą masę. Doprawiamy do smaku i formujemy z masy kotlety. Smażymy na rumiano z dwóch stron.
Kotlety mielone z grzybami
Grzyby przesmażamy na oleju z cebulką.
Kotlety mielone z grzybami
Przesmażone z cebulą grzyby mielimy w maszynce.
Kotlety mielone z grzybami
Wyrabiamy masę z mięsa, grzybów i wszystkich dodatków.
Kotlety mielone z grzybami
Kotlety smażymy na rumiano z dwóch stron.