Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pomidorowo - paprykowym
1. Tofu kroimy w kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy na złoty kolor na suchej patelni.
2. Cebule drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy wszystko razem przez chwilę (uważając, żeby nie spalić czosnku).
3. Na patelnię dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, smażymy razem z cebulą i czosnkiem przez kilka minut.
4. W międzyczasie obieramy pomidory, kroimy w kosteczkę i dorzucamy do papryki.
5. Całość dusimy razem, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano i cukrem. Zostawiamy do czasu, aż pomidory całkowicie się rozpadną.
6. Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, dodajemy do duszonych warzyw, do tego dorzucamy wcześniej podsmażone tofu, mieszamy wszystko razem i zajadamy.
2. Cebule drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy wszystko razem przez chwilę (uważając, żeby nie spalić czosnku).
3. Na patelnię dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, smażymy razem z cebulą i czosnkiem przez kilka minut.
4. W międzyczasie obieramy pomidory, kroimy w kosteczkę i dorzucamy do papryki.
5. Całość dusimy razem, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano i cukrem. Zostawiamy do czasu, aż pomidory całkowicie się rozpadną.
6. Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, dodajemy do duszonych warzyw, do tego dorzucamy wcześniej podsmażone tofu, mieszamy wszystko razem i zajadamy.
Jagodowa
Magdalena88
aaaishaaa
dziękuję bardzo :)
aaaishaaa
to prawda, zapraszam do spróbowania :)