pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kotlety mielone z ryby

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

  • 450 g kostka z dorsza,
  • 2 łyżeczki Przyprawa do ryb,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 100 ml mleko,
  • 2 łyżki bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Rozmrożone kostki z dorsza w rękach wyciskamy z wody i drobno kroimy. Dodajemy czerstwą bułkę wymoczoną w mleku, przyprawę do ryb i całość dokładnie mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Następnie formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.