SUPERPRZEPIS

Kotlety rybne z karpiem

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Kotlety rybne z karpiem Więcej zdjęć (2)

U mnie kotlety były przygotowane z rybki co została po świętach czyli to takie danie z resztek, ale bardzo smaczne.

Składniki:

Kotlety rybne z karpiem

 

  • 30 dag smażonej ryby
  • 20 dag gotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ogórek kiszony
  • przyprawy

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z karpiem

ETAP 1:

Kotlety rybne z karpiem
Obrane mięso z ryby zmiksować na jednolita masę

Filet z karpia posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i tradycyjnie usmażyć na oleju, następnie wyjąć wszystkie ości, a mięso zblendować na jednolitą masę mięsną

ETAP 2:

Kotlety rybne z karpiem
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie.

Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie utłuc i dodać do masy rybne, wbić jajko, dodać ogórka pokrojonego w kosteczkę oraz zieloną pietruszkę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

ETAP 3:

Kotlety rybne z karpiem
Zdjąć z kotletów nadmiar bułki tartej.

Z dokładnie wymieszanej masy uformować małe kotleciki obtoczyć w bułce tartej.

ETAP 4:

Kotlety rybne z karpiem

usmażyć na złoty kolor na jak najmniejszej ilości oleju.