szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kotlety rybne 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Piątkowy obiad czyli kotlety rybne.

Kotlety rybne 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne 5

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne 5
Filet z mintaja rozmrażamy, odciskamy z wody i rozdrabniamy ( u mnie w rozdrabniaczu). Marchewki obieramy, ścieramy na drobnej tarce i dodajemy do ryby. Do tego wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostke cebule i drobno posiekamy koper. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tyle bułki tartej do masy, aby miała dość gęstą konsystencję i aby dało się z niej formowac kotlety. Uformowane kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie z obu stron.
Kotlety rybne 5
Potrzebne nam będa filety z ryby i marchewki.
Kotlety rybne 5
Rybe odmrazamy
Kotlety rybne 5
odciskamy wode i rozdrabniamy.
Kotlety rybne 5
cebule drobno kroimy i dodajemy do masy rybnej.

Tagi:

jajko tarta jajka