lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kotlety rybne z nototeni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dostaniecie tylko mrożoną NOTOTENIE świeżej nigdzie nie widziałam . Postanowiłam zrobić z niej kotlety rybne .

Kotlety rybne z nototeni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne z nototeni

 

  • 1kg nototenia mrożona

 

 

 

 

 

 

  • pietruszka listki pęczek

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z nototeni
1.Najpierw rozmroziłam rybę . 2. Oczyściłam z łusek , obcięłam płetwy. 3. Zaczęłam filetować , nacinałam od karku jak ja to mówię, delikatnie odcinając białe mięsko rybie , nóż wchodził głębiej , aż do końca i tak z obu stron. 3. Filety z ryby zmieliłam, dodałam sok z cytryny , jajko ,sól i pieprz oraz bułkę tartą wyrobiłam. 4. Pokroiłam drobno listki pietruszki i dodałam do farszu rybnego. 5. Wlałam olej , włączyłam gaz i formowałam kotleciki obtaczając w bułce tartej. 6. Smażyłam z obu stron na rumiany kolor. Kotlety wyszły bardzo smaczne .
Kotlety rybne z nototeni
Zaczęłam filetować , nacinałam od karku jak ja to mówię, delikatnie odcinając białe mięsko rybie , nóż wchodził głębiej , aż do końca i tak z obu stron.
Kotlety rybne z nototeni
Filety z ryby zmieliłam, dodałam sok z cytryny , jajko ,sól i pieprz oraz bułkę tartą wyrobiłam.
Kotlety rybne z nototeni
Pokroiłam drobno listki pietruszki i dodałam do farszu rybnego.
Kotlety rybne z nototeni
Kotlety rybne obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam z obu stron na rumiany kolor. Kotlety wyszły bardzo smaczne .

Tagi:

jajko tarta jajka