Sposób przygotowania:
kotlety rybne zapiekane w pomidorach
• filety zmielić, dodać 4 łyżki bułki tartej, jajka, połowę posiekanego koperku,
• 1 pokrojoną drobno cebulę ,podsmażyć i dodać do masy,
• masę przyprawić i wymieszać,
• formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na złoty kolor,
• w naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki i pomidory, zalać pozostałym w puszce sokiem pomidorowym,
• cebulę pokroić w piórka, posypać kotlety,
• posypać pozostałym koperkiem,
• zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min
• 1 pokrojoną drobno cebulę ,podsmażyć i dodać do masy,
• masę przyprawić i wymieszać,
• formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na złoty kolor,
• w naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki i pomidory, zalać pozostałym w puszce sokiem pomidorowym,
• cebulę pokroić w piórka, posypać kotlety,
• posypać pozostałym koperkiem,
• zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min
wedith1