Sposób przygotowania:
Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem
Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Dodajemy również drobno posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy.
Dzielimy powstałą masę na 4 części i formujemy kotlety. Panierujemy je w bułce tartej.
Kładziemy kotlety na rozgrzany olej i smażymy je na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Dzielimy powstałą masę na 4 części i formujemy kotlety. Panierujemy je w bułce tartej.
Kładziemy kotlety na rozgrzany olej i smażymy je na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.