Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety ze świeżych filetów z mintaja, z dodatkiem dużej ilości szczypiorku.

Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem

 

  • 400 gram filetu z mintaja (bez skóry)
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej + do panierowania
  • 1 duży pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem
Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Dodajemy również drobno posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy.

Dzielimy powstałą masę na 4 części i formujemy kotlety. Panierujemy je w bułce tartej.

Kładziemy kotlety na rozgrzany olej i smażymy je na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.

Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem
Do zmielonej ryby dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.
Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem
Dodajemy również drobno posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy.
Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem
Dzielimy powstałą masę na 4 części i formujemy kotlety. Panierujemy je w bułce tartej.
Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem
Kładziemy kotlety na rozgrzany olej i smażymy je na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.