gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim z chrupiącej panierce. Polecam wypróbowanie przepisu na obiad.

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim

Składniki:

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim

 

  • 1 kg schabu,
  • 1 szklanka sosu meksykańskiego,
  • 3 jajka,
  • mąka ( do obtaczania),
  • bułka tarta ( do obtaczania),
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim
Schab kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Każdy plasterek smarujemy sosem meksykańskim.

Jajka rozkłócamy. Plasterki schabu obtaczamy w mące, jajku i na końcu w bułce tartej.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z tłuszczu.

Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Smacznego