Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z mielonym pod pierzynką serową
1. Kotlety schabowe myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym , Rozbijamy tłuczkiem ,nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym . Kotlety wstawiamy do lodówki na 20 min.
Jajka rozbełtać, mąkę wsypać do naczynia, do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą Kotlety obtaczamy w mące następnie w jajku i w tartej bułce. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron na gorącym oleju. Kotlety wkładamy do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego tłuszczem.
2. Mięso mielone podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mielonego mieszamy.
Tak przygotowany farsz nakładamy na kotlety nakrywamy plasterkami sera i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera około 20 - 25 min.piekarnik nagrzany do 180 stopni.
Kotlety można również smażyć na patelni, piec na lekkim ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia sera.
Jajka rozbełtać, mąkę wsypać do naczynia, do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą Kotlety obtaczamy w mące następnie w jajku i w tartej bułce. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron na gorącym oleju. Kotlety wkładamy do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego tłuszczem.
2. Mięso mielone podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mielonego mieszamy.
Tak przygotowany farsz nakładamy na kotlety nakrywamy plasterkami sera i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera około 20 - 25 min.piekarnik nagrzany do 180 stopni.
Kotlety można również smażyć na patelni, piec na lekkim ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia sera.
gusia1000