Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane z warzywamiETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na plastry jak na kotlety. Lekko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsmażyć na odrobinie mocno rozgrzanego oleju, z obu stron, na złoty kolor. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
ETAP 2:
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pora dokładnie umyć i drobno posiekać w pół plasterki. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem, przykryć warstwą pora.
ETAP 3:
Posmarować delikatnie majonezem.
ETAP 4:
Na wierzchu rozłożyć marchewkę. Delikatnie oprószyć solą. Piec około 20-25 minut w temp. 170st.
Dinah
Nina W.
karola25
Bobix