Sposób przygotowania:
Kotlety zapiekane z warzywami i soczewicą
Mięso umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, lekko zrumienić na rozgrzanej oliwie. Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie w której smażyło się mięso. Dodać posiekane pieczarki, poddusić. Wsypać osączoną soczewicę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ułożyć na mięsie. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach, wyłożyć na mięso z pieczarkami. Każdy kotlet posmarować łyżką majonezu i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.