BasiaJ

BasiaJ

Kuchcik
[Przepisów: 1]

schabowy zapiekany w majonezie z warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne danie obiadowe, na święta i na codzień, rewelacja!!!

schabowy zapiekany w majonezie z warzywa

Składniki:

schabowy zapiekany w majonezie z warzywa

 

  • Kotlety schabowe
  • Pieczarki
  • Marchewka
  • Cebula
  • Sól, pieprz
  • Majonez dekoracyjny Winiary

Sposób przygotowania:

schabowy zapiekany w majonezie z warzywa
Kotlety schabowe lekko rozbić, posolić, popieprzyć. Pieczarki poddusić na oleju lub masełku z cebulką, posolić aby odparowała woda. Na kotlety nałożyć surową startą na grubej tarce marchewkę, na to te pieczarki podpieczone i na to posmarować majonezem, najlepszy do tego dekoracyjny Winiary. Ja jestem zwolenniczka kieleckiego ale tutaj się nie sprawdza gdyż pod wpływem ciepła spływa z tych kotletów. Gotowe kotleciki ułożyć na blaszce i do piekarnika na ok.30 min., w temper.180 st. Będą gotowe jak majonez będzie podrumieniony. Podaję to z ziemniakami i jakąś lekko pikantną surówką, np. po żydowsku. Smacznego!

Tagi:

schab mięso