Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety w panierce cebulowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Panierowane w nietypowej cebulowej panierce. Takie kotlety drobiowe zrobimy w kilka minut. Warto wypróbować.

Kotlety w panierce cebulowej

Składniki:

Kotlety w panierce cebulowej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety w panierce cebulowej

I

Kotlety w panierce cebulowej
wyszeckie składniki na panierkę mieszamy

1. Mięso kroimy w plastry,nie rozbijamy, solimy.

2. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, następnie dodajemy zupę cebulową i stopniowo wlewamy mleko cały czas mieszając żeby nie powstały nam grudki.

II

Kotlety w panierce cebulowej
fileta drobiowego panierujemy w cieście

3. W cieście zanurzamy mięso i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

III

4. Kotlety gotowe.

5. Smacznego.