Sposób przygotowania:
Naleśniki owsiane z kremem i truskawkami
Truskawki myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Naleśniki : składniki wkładamy do miski i miksujemy do połączenia.
Odstawiamy na 30 minut.
Krem : składniki wkładamy do miski i mieszamy do połączenia. Odstawiamy w chłodne miejsce - najlepiej do lodówki.
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz.
Każdy naleśnik smarujemy kremem i posypujemy truskawkami, zwijamy. Przekładamy na talerz i dekorujemy.
Naleśniki : składniki wkładamy do miski i miksujemy do połączenia.
Odstawiamy na 30 minut.
Krem : składniki wkładamy do miski i mieszamy do połączenia. Odstawiamy w chłodne miejsce - najlepiej do lodówki.
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz.
Każdy naleśnik smarujemy kremem i posypujemy truskawkami, zwijamy. Przekładamy na talerz i dekorujemy.