Sposób przygotowania:
Kotlety w płatkach kukurydzianych
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Jak są duże to kroimy je na pół. Lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odkładamy na chwilę na bok. W tym czasie w miseczce roztrzepujemy jajko, na drugą wsypujemy mąkę a do trzeciej wsypujemy rozgniecione płatki kukurydziane. Obtaczamy nasze kotlety najpierw w mącę, następnie w jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na gorącą wkładamy kotlety i smażymy pod przykryciem aż płatki ładnie się zrumienią. Obracamy na drugą stronę i również smażymy do zrumienienia płatków. Usmażone kotlety wykładamy na chwilę na papierowy ręcznik, żeby mógł on wchłonąć nadmiar tłuszczu. Takie kotlety idealnie pasują do frytek jak i do ziemniaków.