Sposób przygotowania:
Kotlety w płatkach kukurydzianych
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Jak są duże to kroimy je na pół. Lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odkładamy na chwilę na bok. W tym czasie w miseczce roztrzepujemy jajko, na drugą wsypujemy mąkę a do trzeciej wsypujemy rozgniecione płatki kukurydziane. Obtaczamy nasze kotlety najpierw w mącę, następnie w jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na gorącą wkładamy kotlety i smażymy pod przykryciem aż płatki ładnie się zrumienią. Obracamy na drugą stronę i również smażymy do zrumienienia płatków. Usmażone kotlety wykładamy na chwilę na papierowy ręcznik, żeby mógł on wchłonąć nadmiar tłuszczu. Takie kotlety idealnie pasują do frytek jak i do ziemniaków.
![Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-w-platkach-kukurydzianych-196849.jpg)
![Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-w-platkach-kukurydzianych-196850.jpg)
![Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-w-platkach-kukurydzianych-196851.jpg)
![Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-w-platkach-kukurydzianych-196852.jpg)