Sposób przygotowania:
Zapiekanka "Gołąbek"
Mięso mielone przyprawić i odstawić na godzinę. Następnie podsmażyć na czerwonej cebuli.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę ze szatkować.
W naczyniu żaroodpornym umieścić kapustę, kukurydzę, groszek i pomidory. Wymieszać. Dodać mięso i ryż , wymieszać dokładnie całość.
"Wygładzić" z wierzchu i polać rozbełtanymi jajkami. Zapiekać ok 1-1,5h w 180*C
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę ze szatkować.
W naczyniu żaroodpornym umieścić kapustę, kukurydzę, groszek i pomidory. Wymieszać. Dodać mięso i ryż , wymieszać dokładnie całość.
"Wygładzić" z wierzchu i polać rozbełtanymi jajkami. Zapiekać ok 1-1,5h w 180*C
Magdalena88
OktawiaG
niezły kąsek