Sposób przygotowania:
Kotlety z cukinii i sera feta
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Solimy ją i odstawiamy na kwadrans, a następnie odciskamy powstały sok. Do cukinii dodajemy pokruszony ser feta oraz posiekany drobno świeży koperek. Dosypujemy bułkę tartą, mąkę oraz kminek i wbijamy jajko, doprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy i z tak powstałego farszu formujemy kotlety i obtaczamy w mące. Kotleciki smażymy na wolnym ogniu kilka chwil z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu przekładamy je na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kotleciki pysznie smakują z gęstym jogurtem naturalnym. Będą świetnym dodatkiem do dań mięsnych. Serdecznie polecam :)
![Kotlety z cukinii i sera feta Kotlety z cukinii i sera feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-cukinii-i-sera-feta-213351.jpg)
![Kotlety z cukinii i sera feta Kotlety z cukinii i sera feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-cukinii-i-sera-feta-213352.jpg)
![Kotlety z cukinii i sera feta Kotlety z cukinii i sera feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-cukinii-i-sera-feta-213353.jpg)
![Kotlety z cukinii i sera feta Kotlety z cukinii i sera feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-cukinii-i-sera-feta-213354.jpg)
edytaha
evita0007
kasiunia.1981
zbysiowa