Sposób przygotowania:
Kotlety z cukinii i sera feta
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Solimy ją i odstawiamy na kwadrans, a następnie odciskamy powstały sok. Do cukinii dodajemy pokruszony ser feta oraz posiekany drobno świeży koperek. Dosypujemy bułkę tartą, mąkę oraz kminek i wbijamy jajko, doprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy i z tak powstałego farszu formujemy kotlety i obtaczamy w mące. Kotleciki smażymy na wolnym ogniu kilka chwil z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu przekładamy je na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kotleciki pysznie smakują z gęstym jogurtem naturalnym. Będą świetnym dodatkiem do dań mięsnych. Serdecznie polecam :)
edytaha
evita0007
kasiunia.1981
zbysiowa