SUPERPRZEPIS

Kotlety z cukinii i sera feta

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Kotlety z cukinii i sera feta Więcej zdjęć (5)

Smaczny pomysł na danie z cukinii - pyszne kotlety z cukinii z serem feta i koperkiem.

Składniki:

Kotlety z cukinii i sera feta

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z cukinii i sera feta
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Solimy ją i odstawiamy na kwadrans, a następnie odciskamy powstały sok. Do cukinii dodajemy pokruszony ser feta oraz posiekany drobno świeży koperek. Dosypujemy bułkę tartą, mąkę oraz kminek i wbijamy jajko, doprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy i z tak powstałego farszu formujemy kotlety i obtaczamy w mące. Kotleciki smażymy na wolnym ogniu kilka chwil z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu przekładamy je na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kotleciki pysznie smakują z gęstym jogurtem naturalnym. Będą świetnym dodatkiem do dań mięsnych. Serdecznie polecam :)
Kotlety z cukinii i sera feta
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Kotlety z cukinii i sera feta
Do cukinii dodajemy pokruszony ser feta oraz posiekany drobno świeży koperek.
Kotlety z cukinii i sera feta
Całość dokładnie mieszamy i z tak powstałego farszu formujemy kotlety.
Kotlety z cukinii i sera feta
Kotleciki smażymy na wolnym ogniu kilka chwil z obu stron na złoty kolor.