Sposób przygotowania:
Kotlety z indyka i pieczarek
1. Cebulę i pieczarki kroimy drobno i podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku i odstawiamy.
3. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce.
4. Mięso z indyka przekładamy do miski i wyrabiamy dłonią. Dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, startą cebulę oraz podsmażone pieczarki. Dodajemy Posiekany koperek oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
5. Mięso formujemy w kształt kotletów i obtaczamy w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu.
7. Możemy kotlety podsmażyć na patelni, a później pięć w piekarniku.
2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku i odstawiamy.
3. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce.
4. Mięso z indyka przekładamy do miski i wyrabiamy dłonią. Dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, startą cebulę oraz podsmażone pieczarki. Dodajemy Posiekany koperek oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
5. Mięso formujemy w kształt kotletów i obtaczamy w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu.
7. Możemy kotlety podsmażyć na patelni, a później pięć w piekarniku.