Sposób przygotowania:
Kotlety z indyka z młodą cebulą
Pszenną bułkę namoczyć w wodzie, dobrze z wody odcisnąć, dodać do mielonego mięsa z indyka.
Dodać pokrojoną w kostkę młodą cebulę, kucharka, pieprz kolorowy mielony, wsypać tartą bułkę, wbić jajko i dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę.
Domowy smalec ze skwarkami roztopić na gorącej patelni, formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony.
Przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić z 5 minut, potem bez pokrywki na dużym ogniu podsmażyć krótko z każdej strony.
Dodać pokrojoną w kostkę młodą cebulę, kucharka, pieprz kolorowy mielony, wsypać tartą bułkę, wbić jajko i dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę.
Domowy smalec ze skwarkami roztopić na gorącej patelni, formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony.
Przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić z 5 minut, potem bez pokrywki na dużym ogniu podsmażyć krótko z każdej strony.